Faktor Pertimbangan Memilih Kad Perubatan

Kad perubatan adalah satu keperluan. Walaupun anda bekerja disyarikat yang besar dan memperolehi manfaat perubatan yang baik, ianya tidak akan kekal. Paling lama pun sampai anda pencen atau bersara.

Sekiranya anda adalah seorang yang kaya raya dan bagi anda tiada masalah untuk membayar kos perubatan, adakah perlu bagi anda untuk menyertai skim takaful perubatan?

Harus difahami, takaful bukan sekadar menyediakan manfaat perlindungan untuk anda ataupun keluarga. Namun lebim besar maknanya jika anda faham, takaful adalah skim yang memberi ruang dan peluang kepada anda untuk melakukan kebajikan. Dengan kontrak tabarru’ yang diaplikasikan dalam takaful, sebahagian duit yang anda sumbangkan akan menjadi derma untuk membantu orang lain yang memerlukan.

Bak kata bijak pandai, tangan kanan memberi sorokkan tangan kanan. Inilah level derma/sedeqah yang terbaik.

Justeru, jika anda adalah si kaya dan raya, sertailah takaful kerana ianya salah satu cabang untuk anda melakukan kebajikan.

Jika anda berminat menyertai Kad perubatan, ada beberapa faktor yang mesti dipertimbangkan . Dalam industri takaful di Malaysia, lain syarikat lain produknya. Justeru pastikan anda kenali ejen yang benar-benar memahami produk takaful dan juga boleh menyesuaikan takaful dengan keperluan perlindungan anda.

Antara faktor yang perlu dipertimbangkan akan saya kongsikan dalam coretan akan datang..

By mudahtakaful

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s