New TBE Silibus Mac 2014

imagesCA3BDLQH

Untuk pengetahuan anda, silibus baharu Peperiksaan Asas Takaful (TBE) dijangka akan diguna pakai bermula pertengahan Mac 2014.

Daripada penelitian saya, alhamdulillah banyak penambahbaikan dan penyusunan semula telah dilakukan. Jumlah bab masih lagi kekal iaitu ada 13 bab untuk bahagian A dan 15 bab untuk bahagian C. Manakala Bahagian B pula terdapat sedikit perubahan. Sebelum ini bahagian B mengandungi 6 bab, namun kini ianya bertambah menjadi 7 bab kerana ada bab tertentu yang dipecah dan dikembangkan.

Secara keseluruhannya, silibus TBE yang baharu tetap menarik dan komprehensif. Ia merupakan persediaan dan permulaan yang bagus untuk melahirkan seorang perunding takaful yang berpengetahuan dan profesional.

Saya menyediakan kursus komprehensif untuk persediaan calon menduduki peperiksaan TBE khususya untuk Bank-bank yang mempunyai saluran Bankatakaful. Saya akan menjelaskan dengan terperinci format peperiksaan, format soalan, teknik menjawab soalan dan kaedah persediaan peperiksaan. Jika berminat, sila hubungi saya.

By mudahtakaful

3 comments on “New TBE Silibus Mac 2014

  1. saya berminat utk menghantar bakal2 agen menghadiri kelas bimbingan sebelum menduduki exam TBE.. silakan beri maklumat utk dapat info lanjut..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s